Monday, October 31, 2011

Semarak kan Kasih Sayang Suami Isteri


Tersenyum membaca pengakuan seorang kenalan cyber mengenai apa yang dilaluinya selepas mengambil Alfalfa. Suaminya memuji kerana kini tiada lagi keputihan serta sangat selesa bila" bersama" iaitu keseronokan hubungan seksual atau lebih dikenali sebagai libido. Dalam alam perkahwinan, keperluan hubungan seksual ini atau tuntutan nafkah batin sangat perlu dan penting serta tidak boleh dipandang remeh.

Masih teringat kata arwah Tuan Hj Talip seorang kaunselor rumahtangga yang pernah ibu kenali ...kebanyakan masalah rumahtangga berpunca dari kekurangan keperluan batin. Perasaan curiga, cemburu, cepat marah mudah terjadi apabila keperluan seks dalam rumahtangga tidak dipenuhi dengan sebaiknya. Hasil kajian beliau, pasangan suami isteri yang sentiasa cukup dalam keperluan seks atau merasai seronok melakukan hubungan seksual ini atau libido akan merasa lebih bahagia, tenang hatinya, awet muda, dan lebih berkeyakinan berbanding mereka yang mempunyai masalah dalam hal ini.

Bila kita lihat dalam kehidupan hari ini, kebanyakan suami isteri bekerja. Adakala si suami terlalu penat dengan kerja pejabat, seharian memerah otak maka bila pulang terus lena sehingga isteri di sebelah diabaikan. Tidak kurang dengan si isteri, mana yang sibuk nak memasak, nak urus anak....dan kesibukan ini membuatkan keinginan seks terbantut secara tidak disedari.


Bila perkara ini berlarutan, akan terjadinya jurang antara suami dan isteri. Akan mula datang bibit cemburu, curiga, syak wasangka dalam diri terhadap pasangan masing2. Adakala isu kecil sahaja sebenarnya namun sebab emosi dan keperluan seks ini tidak dipenuhi dengan baik maka ada juga kes pergaduhan yang boleh mengakibatkan berlarutan sehingga talak diminta.

Ibu mempunyai ramai kawan dan customer yang mengadu masalah keintiman ini terutama mereka dari kaum ibu yang menyusukan anaknya. Golongan ini mendapati mereka sakit bila bersama kerana "kekeringan". Apabila ini tidak di atasi dan terus berlarutan, lama kelamaan perasaan seronok untuk 'bersama' akan berkurang dan ini boleh menjejaskan hubungan suami isteri.

Bila ada kawan yang mengadu masalah ini, ibu akan suggestkan makan set B ditambah dengan vitamin E. Memang terasa perbezaaannya. Bertambah bagus suami isteri makan vitamin. Dalam membantu tubuh badan sihat, segar, ianya turut membantu meningkatkan keseronokan hubungan seksual suami isteri.
Bagi yang ingin mencuba, jgn malu2. hubungi saya untuk konsultasi percuma

Suami gembira isteri bahagia!

 lebih menjimatkan (boleh consume 4 months ++). Harga : RM360 termasuk postage (Semenanjung Malaysia)


~salam hormat~
 shara


call / sms / whatsup 0137141954

No comments:

Post a Comment