Saturday, October 29, 2011

Basic 3 - Bagi yang ingin menguruskan badan dan membuang lemak berlebihan

credit laila

Saya percaya, diet diperlukan dengan cara lebih sihat - tidak perlu berlapar sehingga menyiksa diri. Tidak perlu ambil ubatan yang boleh menyebabkan kesan jangkamasa panjang. Ada kawan2 saya yang mengambil ubatan yang menghilangkan rasa lapar - dia tidak berasa lapar dari pagi hingga malam! akhirnya dia menghidap gastrik. Mukanya nampak lebih tua dari umurnya, sebab tidak mendapat nutrient secukupnya.

Basically utk diet.. Anda perlu

Detoks (Fiber/herblax) + Protin (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP) + Lecitin


  1. Kenapa protin? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%. Disamping itu protien menghasilkan sel-sel baru, menghasilakan kulit yang lebih licin, rambut, kuku yang cantik. Untuk wanita, ianya menganjalkan payudara anda.
  2. Kenapa kene detoks?Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)
  3. Kenapa perlu Lecitin?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..


Utk detoks, anda boleh pilih samada nak Fiber atau Herblax.. ikut budget naa.. Antara fiber dan herblax..fiber lebih optimum resultnya :..Fiber akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman..


Jika anda inginkan jadual mkn dan pilihan suplemen utk konflik berat badan yg bersesuaian dgn budget anda, sila emel saya di sharazie79@gmail.com |sms saya di 013-7141954(shara)..Ia mampu dimiliki oleh sesiapa pun

No comments:

Post a Comment