Sunday, July 29, 2012

Shaklee Family Wellness - Untuk Anda SEKELUARGA

Salam sejahtera,

Allahu... Ramdhan dah menghampiri. Saya dapat rasakan kesehateraan Ramadhan yang menyapa. Saya doakan kita semua berada dalam keadaan sihat dan bertenaga untuk "all out" ibadah sepanjang Ramdhan. :). Bukan senangkan, "Ibadah Sales" yang Allah offer ni setahun sekali je, bilamana amalan wajib digandakan 70 kali ganda manakala amalan sunat sedarjah amalan wajib. inilah masanya untuk kita berebut2 mengumpul pahala untuk membeli tiket ke Syurga..:-)

Bercakap tentang sihat & bertenaga di bulan Ramdhan disini saya sharekan supplement yang sesuai untuk seisi keluarga yang dapat membantu (insyaAllah) kita lebih sihat dan bertenaga.

Shaklee Family Wellness terdiri daripada 4 Supplemen asas & vitamin ini paling popular dalam set penjagaan kesihatan Shaklee! Ia terdiri daripada :

1. Vitalea  Multivitamin with Iron formula

2. Vitamin C 500mg  sustained release

3. B Complex

4. Energizing Soy Protein (ESP)

Shaklee Family Wellness


Antara kebaikan Shaklee Family Wellness Set adalah :

~ Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh

~ Membantu seisi keluarga rasa lebih bertenaga

~ Menguatkan system imun anda

~ Membekalkan kesihatan kulit , rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat

Vitalea

Multivitamin yang lengkap. Sebiji Vitalea mengandungi 12 jenis Vitamin & 7 jenis galian yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Kekurangan zat besi (Iron) boleh menyebabkan tekanan darah rendah, insyaAllah pengambilan Vitalea membantu dalam hal ini. Jika anda mengalami tekanan darah rendah, dicadangkan mengambil 2 biji vitalea setiap hari.

Vitamin C

Vitamin C Shaklee mengandungi 500mg keperluan badan seharian yang mana ia bertindak mengikut pelepasan masa. Ia hanya akan melepaskan vitamin C atas keperluan badan. sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit. Sekiranya badan terasa seperti hendak demam, ambil sebiji Vitamin C, dipatahkan dua sebelum dimakan. Ambil 2 biji sehari sehingga demam kebah.

B Complex

Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh . Vitamin B complex adalah vitamin yang paling utama dalam mengatasi kelesuan dan tekanan. Vitamin B Complex yang lengkap mengandungi 11 jenis vitamin B yang memberi sokongan kepada badan, dari segi kesihatan fizikal dan juga mental. Vitamin B complex mempunyai elemen yang meningkatkan metabolisma, tenaga dan kesihatan otak. Ianya juga mengelak kulit wajah kelihatan kusam tak bermaya.


Energizing Soy Protein

Protein adalah unsure terbesar didalam tubuh kita selepas air. 25% Badan kita adalah protein. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum รข€“ protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter. Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.

Dan istimewa utk Ramadhan, Minuman elektrolit yang hangat sepanjang berpuasa :

Shaklee performance drink


Minuman elektrolit yang mengawal keseimbangan bendalir badan agar tidak kekeringan atau mencegah dehidrasi. Mengandungi formula 3 jenis karbohidrat iaitu matodextrin, fructose & glucose yang penting untuk tenaga dan stamina. Mengandungi formula unik Shaklee iaitu Opticarb yang membekalkan tenaga serta-merta dan berterusan tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah.

Nah, semuanya sesuai untuk seisi keluarga. Sememangnya kita mahu melihat orang-orang tersayang sihat. Jadi, adalah satu pilihan bijak jika kita melaburkan untuk kesihatan keluarga.

Jom dapatkannya sekarang, boleh hubungi saya :

Email: sharazie79@gmail.com

Call: 013-7141954

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment