Sunday, October 30, 2011

Penawar Resdung, Eczema, Alergi dan Asma


Hari ni, saya nak share tentang penawar resdung ezcema , alergik dan asma  . Thanks Kak N.... ..Jom baca


...."Ibu mendapat response yang sangat mengujakan daripada terutama ibu2 yang mempunyai masalah penyakit 5 serangkai ini. Setelah membuat kajian sendiri ibu dapati antara yang membantu mengurangkan keradangan akibat dari penyakit yang tersenarai di atas adalah vitamin C, B complex dan Alfalfa.
mengapa Vitamin C: ianya sebagai antioksidan yang baik. Ianya sangat penting untuk meningkatkan antibodi seseorang. 

B complex pula lebih bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon manakala Alfalfa mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri, ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung, allergic dan gegata.(Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai supplement mereka).
Kebanyakkan ibu2 yang membeli set ini adalah tergolong dari mereka yang mempunyai anak yang mempunyai eczema...dan ternyata sejak pengambilan supplement banyak membantu mengurangkan masalah yang dihadapi oleh anak mereka. Walaupun pada tujuan asal alfalfa diambil hanya sebagai milk booster namun sebab ianya diserap ke dalam susuibu maka si kecil turut mendapat manfaat alfalfa itu sendiri.

Ini dari ym puan Izza (kuantan)
Terima kasih ya kerana menjual vitamin Shaklee dengan jujur...mula2 memang takut nak beli online jek, tapi nak cuba. Alhamdulillah susu mula pekat walau belum nampak peningkatan yang mendadak. Namun saya notice , resdung saya mula berkurang. Sejak makan vitamin ni, anak saya kurang keluar ruam akibat eczema nya. memang puashati la...insyaAllah next week saya order lagi
Ym ini dari puan Elya (dari Perak)Saya dah lama tahu pasal Shaklee sebenarnya cuma tak tahu ianya bagus untuk menyusu. Sejak baca post Norita pasal Alfalfa boleh kurangkan masalah allergic, saya upkan intake alfalfa dari 2-4 biji...alhamdulillah kalau makan seafood tu tak la naik gatal2 kat kaki. Thanks yer sebab suka berkongsi...teruskan menulis.
Yang terbaru cerita dari puan Kay (Shah Alam)perbualan melalui telefon:
Hi N, i memang terasa bila makan Alfalfa ...especially kalau allergic terlebih makan seafood tak jadi macam dulu2.I just amik lebih Alfalfa. memang beza lah.

Sesiapa yang sesuai?.Mereka yang punyai masalah resdung, eczema, gegata, asma dan allergic. Sesuai juga buat ibu yang menyusukan anak kerana Alfalfa boleh bertindak sebagai milk booster.


.... Jadi buat pembaca yang mempunyai masalah2 di atas.. what we called 5 serangkai... bolehla mencuba set ini.. anda boleh email saya sharazie79@gmail.com.com
atau hubungi 012-4299533..


~salam hormat~
        shara
call / sms / whatsup 0137141954

No comments:

Post a Comment