Wednesday, October 19, 2011

Set Penyusuan Shaklee yang mana sesuai untuk saya?

Salam bahagia.

Ramai ibu-ibu yang baru ingin mencuba Shaklee pasti akan bertanya atau ingin tahu apa perbezaan diantara set-set yang ditawarkan. Kenapa banyak set sangat yea.... Confuse nak pilih yang mana? Ok... Jangan pening-pening yer... Jom saya kongsikan.

Credit to laila

Set Penyusuan Shaklee yang ditawarkan :

Set B

Set E

Set 3M

secara ringkas saya jelaskan:Set B (Breastfeeding Basic)

Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memangkhas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.


Set E

Set E lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix.
Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.
Energizing Soy Protein

Set 3M
Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?
Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,
si ibu yang nak mula menyimpan stok,
si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.

Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

Sila sms/whatsapp saya 013-7141954 atau email sharazie79@gmail.com untuk harga yang istimewa.
Kebaikan jika anda membeli dari saya,
1. mendapat konsultasi yang betul untuk pengambilan setiap vitamin.
2. boleh terus bertanya sekiranya ada kemusykilan berkaitan produk.
3. mendapat ilmu yang berterusan mengenai kebaikan sesuatu produk.

-shara-

No comments:

Post a Comment